Musikkstudier i Norge

Det er kanskje et lite jag i oss alle etter å kunne uttrykke oss selv gjennom musikk. Det er mange som har det å lære å spille et instrument blant en av sine store drømmer i livet, og har man den drømmen er det i dag utallige måter for deg å fullføre den – og her snakker vi om variasjon som kan passe alle nivåer. Fra nybegynnere som bare ønsker å lære seg å spille et instrument for moroskyld, til personer som ønsker en karriere innen musikk – alle vil finne muligheter som passer dem.

Vi kan først ta for oss alternativer for de som ønsker å lære seg grunntrinnene. Du vil mest sannsynlig kunne finne privatlærere i ditt nærområde – her vil du bare trenge å gjøre et kjapt søk for nettet. Ønsker du å gå på kurs hos en musikkskole vil du finne flere gode som passer seg for mennesker i alle aldre. En av disse er Norsk Musikkskole, som ligger i Universitetsgt. 20, sentralt i Oslo sentrum. Bor du i Oslo eller Akershus vil du ha spesielt mange gode muligheter. Tromsø har også fått mange musikkskoler.

For noe langt mer basisk, som for eksempel å bare lære seg å spille en sang på et instrument har YouWish et flott tilbud her. To av de instrumentene flest ønsker å lære seg er gitar og piano, og YouWish gir deg muligheten til å velge hvilket av disse du instrumentene du kan, og så vil en dyktig pedagog lære mottakeren å spille en sang de elsker fra begynnelse til slutt på dette instrumentet. Du kan gi denne opplevelsen i gave til noen du kjenner, eller til deg selv.

Hvis du på en annen side har mye høyere aspirasjoner finnes det musikkinstitusjoner, høgskoler og universiteter. Du kan se gjennom hvilke studiemuligheter du har her i Norge på denne siden. All høyere utdannelse har krav om generell studiekompetanse, eller eventuelt realkompetanse for søkere over 25 år. Videre vil det også settes krav til din musikkfaglige kompetanse, noe som vil bli testet under opptaksprøven på den institusjonen du eventuelt skule søke om opptak til.