Gode universitet og høyskoler i Norge

I Norge så er det utrolig mange som velger å videreutdanne seg enten på universitet eller på høyskole, og her i Norge så er vi så heldige at vi har mange å velge mellom. Nesten så mange at det gjør valget vanskeligere for noen. Som med alt annet så er det alltid noen som skiller seg ut ifra de andre, og med dette også så er det noen universitet og noen høyskoler i Norge som helt klart er bedre enn andre.

Universitetet i Bergen (UiB) kommer opp blandt de høyeste over rangeringen over de norske universitetene. På universitetet i Bergen så tilbys det studier innen jus, matematikk, medisin, odontologi, psykologi og mange flere fag. Universitetet har rundt 14 300 studenter idag.

Også NTNU (Norges teknisk – naturvitenskapelige universitet), universitetet i Trondheim er tidligere blitt kåret til Nordens beste universitet. Det er også det nest største universitetet i Norge, som tilbyr blandt annet humanistiske fag, teknologi, medisin og arkitektur. Universitetet har rundt 22 000 studenter og har over 100 laboratorier som driver med rundt 2000 forskningsprosjekter.

Ser vi på høyskolene i Norge så er det Høyskolen i Østfold som rangerer høyest over beste høyskoler i hele Norge. Det er en statlig høyskole med rundt 5000 studenter og 500 ansatte. Denne høyskolen tilbyr rundt 60 fag- og profesjons studier, som kan taes i alt fra halvårslengder til bachelorgrader, mastergrader, enkelte doktorgrader og også en rekke kurs og videreutdanninger. Noen av avdelingene på høyskolen er lærerutdanning, informatikk, sykepleie og vernepleie.

En annen høyskole som ligger på topp av høyskoler i Norge er høyskolen på Lillehammer som ble etablert i 1994, også kjent som Filmhøyskolen.

Det er flott arkitektur, har en oversiktlig campus med gode bygninger og de jobber konstant hardt med det pedagogiske opplegget. Filmhøyskolen tilbyr blandt annet sosialfag, samfunnsfag, film og medievitenskap.