Å bli en spillutvikler

Et av de yrkene som virkelig har vokst med internett, er spillprogrammerer eller spilldesigner. Det er ikke så rart, siden teknologien tillater flere og flere skikkelig gode spill både når det gjelder grafikk og når det gjelder utfordringer. Vi, publikum, liker fortsatt de tradisjonelle spillene, men teknologien krever at også disse spillene blir videreutviklet og tilpasset dagens gode grensesnitt. Teknologien utvikles i en rasende fart, så vi vil trenge gode spillutviklere i lang tid fremover.

Det finnes allerede flere gode spillutviklere som både fornyer de gode, gamle tradisjonelle spillene og som utvikler nye, spennende spill. Utviklingen går raskt, men disse spillutviklerne er der og utvikler nye spill i takt med den teknologiske utviklingen. Du kan se det på den gode grafikken og på de smarte løsningene. Sjekk ut noen spilleautomater på nett. Her finner du mange gode spilleautomater – både klassikere og nye. Er du interessert i å være med å utvikle disse gode spillene, så trenger du å studere noen basiskunnskaper først.

Hvis du gjerne vil være med i bransjen og bruke deg selv kreativt på en slik måte, så er det gjerne lurt å studere 3D spilldesign og animasjon eller du kan studere til å bli spillprogrammerer. Denne programmereren planlegger, utvikler og programmerer. Det er lurt å ha en forståelse for den teknologiske strukturen før du velger å studere dette, men den tekniske forståelsen kommer også etter hvert. Det viktigste må vel være at du liker å planlegge, og at du har et øye for gode løsninger når du skal utvikle spillene.

Enten du ønsker å være den som planlegger, den som animerer eller kanskje du gjerne vil være med fra A til Å er det mulig. Gamedevnorway.no har en oversikt over norske spillutviklere i den norske bransjen og med en bransje i stadig utvikling så er det plass til flere.